Paisatge

La serra és una terra de contrastos constants i sobtats que con guren belles estampes paisatgístiques. La diversitat és tant agosadara, que espècies d’ambients molt diferents poden conviure a només centenars de metres de distància.

Tot plegat dibuixa un paisatge heterogeni marcat per ambients assolellats i secs, zones humides i obagues, altiplans rocosos o que formen praderies i grans nestres de pedra nua en forma de grans cingles i espadats. A més, a tot aquest espectacle natural, el corona un paisatge agrari de secà que tímidament intenta mantenir el seu lloc entre valls i fondalades.

La millor època per a admirar els paisatges de la serra de Llaberia és durant la primavera i tardor, en destaquen els colors vius i les infinites tonalitats verdoses, a la primavera, i els colors ocres, a la tardor. Però els canvis en els colors de la serra també es donen diàriament, quan el mestral ho permet, la serra presumeix de blanc en sol naixent i de tons daurats en sol ponent.

El resultat és un paisatge feréstec, autèntic i divers, en el qual el silenci invita al repòs i en el qual la contemplació proporciona emocions sensitives de difícil oblit.

Sabíeu que...

La serra de Llaberia ha estat inclosa, com a unitat de paisatge, dins el Catàleg de Paisatge del Camp de Tarragona.