Actualitat

Aquest dimarts vam celebrar el Ple de Constitució del Consorci, fruit dels canvis produïts per les eleccions municipals. Ja que el Consorci es un ens de caràcter públic format per entitats del món local i la Generalitat. i pel règim intern es regulada per la normativa del món local.

Va haver-hi una candidatura a la Presidència i aquesta es va aprovar per unanimitat, escollint-se com a President Albert Sabaté, alcalde de la Torre de Fontaubella.

Posteriorment, va escollir els membres de la Junta de Govern, aquesta va quedar configurada de la següent forma:

El passat 29 de novembre del 2022 la Diputació de Tarragona va atorgar a l' EIS Serra de Llaberia una Subvenció per import de 25.000,00€, per a la realització d'actuacions de millora i conservació dins l'espai natural de la Serra de Llaberia. 

Aquest dimarts s'ha portat a terme el Seminari Com crear paisatges agroforestals resilients? organitzat per la Càtedra del Bosc de la UdG i per l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Els tècnics del Consorci han assistit i han format part de la taula rodona juntament amb Marc Carcarons que va exposar el Projecte Ramats de Foc, Rut Domenech que ens va il·lustrar amb el cas d'estudi de la Reserva de la Biosfera de les terres de l'Ebre i Joan Vaqué, president de Prioritat, que va compartir la seva visió sobre el paisatge cultural agrícola del Priorat.

Un any més hem acollit l'Escola de Pastors a Tivissa!!

Aquesta setmana l'Escola de Pastors està realitzant el mòdul de silvopastura, dins del marc de la seva formació que combina xarrades teòriques, visites de camp i pràctiques. Visiten explotacions de Tivissa, l'Albiol i Begues per veure com en la seua tasca redueixen la càrrega de combustible dels sistemes vegetals i així, redueixen el risc de GIF.

L’arribada de la Vespa velutina i la seva expansió per tot el territori català ha generat una gran preocupació tant al sector apícola com a la resta de la població.

cartell

Nova edició del curs de punt d’informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia

Inscripcions fins dilluns 20 de febrer.

Cartell

        El proper 11 de febrer està previst dur a terme un nou cens participatiu de duc a la Serra de Llaberia, una iniciativa que s'emmarca dins el seguiment que l'associació Taxus realitza en l'àmbit de l'EIN Serra Llaberia sobre els rapinyaires nocturns.

Geològicament, la Serra de Llaberia se situa al sector occidental de la denominada Zona d'Enllaç entre el Sistema Mediterrani i el Sistema Ibèric. L'interès geològic de Llaberia es    basa en tres factors principals. En primer lloc, l'aspecte estratigràfic és molt rellevant a causa de la presència de materials de l'era Mesozoica. En segon lloc, les estructures tectòniques associades a l'orogènia Alpina són notables. I finalment, els processos geomorfològics contribueixen a la formació d'un paisatge càrstic excepcionalment interessant des del punt de vista paisatgístic.

Cartell jornada tècnica 19/11/2022

El pròxim dissabte 19 de novembre tindrà lloc una jornada tècnica de Gestió de biodiversitat i custòdia del territori amb la participació de la Xarxa de Conservació de la Natura i el Col·legi de l'enginyeria de forest de Catalunya.

Cartell

El 10 i 17 de novembre, es celebraran les jornades del cicle sobre el canvi climàtic: PARLEM DE BOSC, amb l'objectiu de trobar eines i oportunitats, individual i col·lectives, per a la gestió forestal i la conservació del paisatge.