Actualitat

L’arribada de la Vespa velutina i la seva expansió per tot el territori català ha generat una gran preocupació tant al sector apícola com a la resta de la població.

cartell

Nova edició del curs de punt d’informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia

Inscripcions fins dilluns 20 de febrer.

Cartell

        El proper 11 de febrer està previst dur a terme un nou cens participatiu de duc a la Serra de Llaberia, una iniciativa que s'emmarca dins el seguiment que l'associació Taxus realitza en l'àmbit de l'EIN Serra Llaberia sobre els rapinyaires nocturns.

Cartell jornada tècnica 19/11/2022

El pròxim dissabte 19 de novembre tindrà lloc una jornada tècnica de Gestió de biodiversitat i custòdia del territori amb la participació de la Xarxa de Conservació de la Natura i el Col·legi de l'enginyeria de forest de Catalunya.

Cartell

El 10 i 17 de novembre, es celebraran les jornades del cicle sobre el canvi climàtic: PARLEM DE BOSC, amb l'objectiu de trobar eines i oportunitats, individual i col·lectives, per a la gestió forestal i la conservació del paisatge.

El passat 21 de desembre del 2021 la Diputació de Tarragona va atorgar a l' EIS Serra de Llaberia una Subvenció per import de 18.640€, per a la realització d'actucions de millora i conservació dins l'espai natural de la Serra de Llaberia. 

Durant els darrers mesos, hem realitzat actuacions a per conservar i millorar elements patrimonials i històrics dels municipis que integren el Consorci de la Serra de Llaberia, tals com:

El Consorci de la Serra de Llaberia recupera el pas en camins de ferradura greument afectats pels temporals Glòria i Filomena.

Durant tres mesos el nostre dispositiu d'inserció sociolaboral ha executat actuacions de tallada d'arbrat caigut o amb risc de caiguda, estassada selectiva i recuperació de ferms dels camins municipals dels termes de Tivissa, Serra d'Almos, Capçanes, Marça, Torre de Fontaubella, Colldejou i Pratdip.

El Consorci de la Serra de Llaberia amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha realitzat actuacions per la prevenció d’incendis: Millora de la font de Fontasaubelles a la Torre de Fontaubella i de la Font Gran de Capçanes, arranjant les surgències per compatibilitzar la biodiversitat de les zones humides d'aquests entorns i omplir punts de reserva d'aigua de prevenció d'incendis forestals. Dins de les actuacions realitzades, també s'ha reeditat el tríptic informatiu de senderisme, amb recomanacions pels excursionistes que visiten aquest espai natural protegit.

L'Agrupació de Defensa Forestal de Colldejou, amb el suport dels ajuts d'actuacions de prevenció local d'incendis forestals de la Diputació de Tarragona, ha realitzat treballs de millora forestal amb la reducció de combustible als laterals del camí de Massanes dins del terme municipal de Colldejou.

Les actuacions de prevenció d'incendis forestals, són per facilitar l'accés als mitjans d'extinció al punt de reserva d'aigua de la Vall de Massanes, i sòn part de les infraestructures estratègiques per la prevenció de grans incendis forestals al Massís de la Serra de Llaberia.